Zonnepanelen reinigen

Home / Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen zijn een mooie en zeer populaire vorm voor het winnen van energie. Leveranciers van zonnepanelen geven aan dat zonnepanelen ‘zelf reinigend’ zijn door een flinke regenbui. Helaas is dit niet helemaal waar. Soms blijven er smerige vlekken achter. Eén grote klodder vogelpoep op één zonnepaneel kan al zorgen voor 2% tot 5% rendementsverlies. Laat daarom de zonnepanelen schoonmaken om het meeste rendement uit de zonnepanelen te halen!

Wanneer en hoe vaak laten reinigen

Het is geadviseerd om uw zonnepaneel 3 keer per jaar te laten reinigen. Als u uw zonnepaneel voor de eerst keer laat reinigen in de maand januari/februari wordt er vooral gekeken naar vogelpoep en blad dat van de zonnepanelen kan worden verwijderd. Blad blokkeert namelijk zon en vermindert de prestatie van het zonnepaneel.

Als u uw zonnepaneel voor de tweede keer laat reinigen in de maand april, wordt het zonnepaneel compleet gereinigd zodat het klaar is voor optimale prestatie tijdens de maanden mei, juni en juli. Deze maanden zorgen voor ongeveer 75% van de jaarlijkse opbrengst.

De laatste keer zonnepanelen reinigen wordt geadviseerd in de maand augustus. Het resterende vuil wordt dan verwijderd om het maximale resultaat te halen uit de laatste zonuren.

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Aantal zonuren gemiddeld per dag1.22.43.34.96.25.85.85.74.23.21.71

Manier van reinigen

Wij maken uw zonnepanelen schoon aan de hand van osmose water in combinatie met borstels speciaal voor zonnepanelen. Dit zijn zachte borstels die het glas niet aantasten en geen krasjes achterlaten. Dit kan de prestatie van je zonnepaneel verminderen. Het osmose water zorgt er voor dat er geen vlekken achterblijven als het water opdroogt.

Bij voorkeur reinigen we de zonnepanelen op bewolkte dagen. Dit heeft 2 redenen:

  • De temperatuur van een zonnepaneel kan oplopen tot wel 80 graden. Water met een lagere temperatuur kan er voor zorgen dat het scherm barst en dit mag natuurlijk niet.
  • Zonnepanelen zijn er natuurlijk om zon op te vangen en om te zetten tot energie. Als je de zonnepanelen reinigt wanneer de zon fel schijnt, vorm je een schaduw waardoor het zonnepaneel minder zon opvangt.

Contact opnemen?

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen reiniging door LST? Wij van LST vinden het belangrijk dat we elkaar vertrouwen. Daarom willen we eerst een afspraak maken om kennis te maken en volgend te kijken naar de beste werkwijze voor uw zonnepanelen.

Heeft u andere vragen over zonnepanelen reiniging of een andere dienst? Stuur een mail naar contact@LSTschoonmaakbedrijf.nl of bel naar 074-2429728.